T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / DERİNCE - Bekir Sıtkı Özer İlkokulu

Haberler

Mrt

Kahraman ordumuzun tüm zorluk ve imkânsızlıklara rağmen cansiperane bir şekilde mücadele ettiği sadece Türk tarihinin değil Dünya tarihinin de akışını değiştirerek, zaferle taçlandırdığı tarihin en büyük zaferlerinden olan Çanakkale Zaferinin 109. yılı münasebetiyle okulumuzda bir program düzenlendi.

1/B, 2/B,3/B , 4/B sınıfı öğrenci ve öğretmenlerinin emeklerine sağlık...

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

           İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

          Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

   Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

      "O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

4/E Sınıfı öğretmenimiz Zeynep ŞENTÜRK AYDIN ve öğrencilerinin emeğine sağlık...

Şbt

Okulumuz 4/A, 4/C, 4/D, 4/E öğrenci ve öğretmenleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Bilim Merkezine gezi düzenledi.

Ock

2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. dönem sonu karne törenimizi gerçekleştirdik. Karne töreninde Dede Korkut Hikaye Yazma Yarışması, Akıl ve Zeka Oyunları yarışması, Satranç Yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini verdik.

Öğretmenlerimize, öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ DEDE KORKUT HİKAYE YAZMA YARIŞMASI SONUÇLARI

1. Ahsen Ebrar BUĞUR 4/C

2. Zümra Evrim ÖZBAŞ 4/B

3. Ayşe SÜNBÜL               4/A

Ock

Okul içi satranç yarışması düzenledik. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin emeklerine sağlık.

Ock

Okulumuzda Akıl ve Zeka oyunları yarışmaları yaptık. 1. olan öğrenciler okulumuzu İlçe finalinde temsil edeceklerdir. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin emeklerine sağlık

Ock

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla 3D sınıfı öğretmeni Serpil IRMALI önderliğinde  Öğrencilerimiz Ebru sanatı etkinliği gerçelleştirdi.

Ock

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla okulumuz 4B sınıfı öğretmenimiz İkram IRMALI ve öğrencileri Ebru Sanatı Etkinliği yaptılar.

Ock

Okul Aİle Birliğimiz  ve velilerimizin yoğun katılımı ile 12.01.2024 Cuma günü kermes düzenledi. Emeği geçen Okul Aİle Birliği üyelerimize ve velilerimize çok teşekkür ederiz. 

Kermes

Okulda bir sosyal etkinlik olarak yapılan kermesin öğrencilere ve aynı şekilde topluma olan katkıları şunlardır.

  • Öğrencilerin dayanışma ve yardımlaşma konusunda bilinçli olmasını sağlar.
  • Yardıma ihtiyaç duyan bazı dernek ya da kuruluşların yardım edilmesini sağlar.
  • Öğrencilerin farklı bir aktivite sayesinde motivasyonlarının artması ve derslerine daha iyi bir şekilde yoğunlaşmasını sağlar.

 

  Kermes dediğimiz zaman aklımıza genellikle okullar için konuştuğumuz zaman velilerin yapmış olduğu bazı yiyeceklerin satılması ve bu şekilde elde edilen gelirin de sosyal yardım amacıyla kullanılması gelmektedir.

 Bazı okullarda da ihtiyaç sahibi olan öğrencileri yani maddi durumu çok da iyi olmayan öğrencilerin bazı ihtiyaçları kermesten gelen gelirlerle karşılanabilmektedir.

 

Sosyal etkinlik ne demektir?

  • Sosyal etkinlik dediğimiz zaman okullarda yapmış olduğumuz yarışmalar spor müsabakaları şiir dinletileri ve benzeri etkinlikler aklımıza gelir.
  • Sosyal etkinliğin amacı öğrencilerin rahatlamasını sağlamak ve öğrencilere sosyallik katmaktır.
  • Sosyal etkinliklere katılarak arkadaşlarımızla olan bağlarımızı güçlendirebiliriz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri projesi Hikaye anlatma yarışması sonuçlandı. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrikederiz.

 

1. FATIMA MERAL                3/C

2. AMİNE PALA                     4/D

3. BEREN NAZ İPÇİ                4/B

Ara

Okulumuz 4/B sınıfı öğrencileri öğretmenleri İkram IRMALI önderliğinde kuşlar için yuva yaptı ve okul bahçemizdeki ağaçlara astı.

Ara

Okulumuz 3/A sınıfı öğrencileri öğretmenleri Sultan KARAGÖZ ve 3/B sınıfı öğrencileri öğretmenleri Sibel ŞENGÜL önderliğinde yaptıkları atkıları Hatay ili Reyhanlı İlçesi Toki Abdulkadir İşcan İlkokulu öğrencilerine gönderdi.

Ara

Emekli sınıf öğretmenimiz Nuran ASLAN'a Hizmet Şeref Belgesini Teslim ettik. Emekleri için teşekkür ederiz

Ara

Filografi, tasarlanmış bir motif ya da desenin, ahşap malzeme üzerine çiviyle çakılması ve arasından çeşitli renklerde iplik veya teller geçirilmesi ile oluşturulan, farklı motif ve desenlerin ortaya çıkarılmasını sağlayan bir el sanatıdır.

4B Sınıfı öğrencileri ile okulumuz çok amaçlı salonunda FİLOGRAFİ etkinliği gerçekleştirildi.Bu güzel etkinliği organize eden ve gerçekleştiren Nur Hanıma ve yardımlarından dolayı Aysun Hanıma teşekkür ederiz.Çok güzel bir çalışma oldu